maandag 24 oktober 2011

Dag 26 VdlP

Maandag 24/10/2011 Laza - Alberguería - Xunqueira de Ambía 32,7 km (totaal 871,5)
Geen nieuws, goed nieuws. Alles met mij nog steeds in orde. Na een dagje in een Schots landschap te hebben gelopen, was het vandaag weer wandelen in het betoverende Galicië, zoals ik het ken van verleden jaar. Alleen was het vandaag echt, maar dan ook echt schots weer. Gisterenavond is het hier stevig beginnen regenen en deze morgen was het er nog steeds met emmers aan het uitvallen. Niets aan te doen, regencape aan, verstand op nul... we moeten erdoor, en....!! Geert loop niet langs de carretera zoals de meeste pelgrims, ik blijf de camino trouw. Gelukkig zijn de meeste paden goed begaanbaar en is er niet te veel modder.
Na ruim twee uur en een stevige klim kom ik in het plaatsje met de voor een pelgrim prachtige naam Alberguería en want vind je daar? Een bar met de klikkende naam "Rincon de Peregrino", in het Nederlands vertaald, moet dat ongeveer, "schuilplaats voor de pelgrim" zijn en dat was het ook vandaag een echte schuilplaats. Even opwarmen en vooral opdrogen want het was tot zover een natte bedoening. Heel deze schuilplaats hangt vol met schelpen met erop de naam van de pelgrim en datum dat hij er geweest is. Sinds 2004 is de brave man ermee bezig en ik denk dat uit binnenkort zal moeten uitbreiden, want het hangt er aardig vol. Maar als we buiten komen zie ik enkele blauwe plekjes aan de horizon, het gaat de goede kan uit. Op de middag geniet ik van mijn picknick in het zonnetje gedurende welgeteld twee minuten en kan dan gaan schuilen onder een afdakje. Gelukkig wordt het beter in de namiddag en het is een prachtige wandeling door van die echte oude Galicische dorpjes die in Bokrijk een prachtige attractie zouden zijn.
Wat ook nieuw is sinds de laatste twee dagen, zijn albergues met veel pelgrims. Blijkbaar ben ik in de staart van het peloton terechtgekomen. De laatste twee dagen steeds met tien en vandaag alle records verbroken! Er slapen hier vannacht 20 pelgrims. Morgen een korte etappe van 22 kilometers richting de grote stad, want dat zijn we in Orense of Ourense. Twee officiële talen hier, dus twee schrijfwijzen dat is wat ik er tenmiste van denk, ik zal het morgen even natrekken als ik er ben. En wat mij overmorgen te wachten staat is blijkbaar heel veel, maar dan ook heel veel regen volgens de mensen hier. Ik weet het u te vertellen als ik niet verdronken ben tenminste. Ik ga ergens eten zoeken.
Posted using BlogPress from my iPad. Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Rúa de Asdrub Ferreiro,Xunqueira de Ambía,Spanje

3 opmerkingen:

Monique en Rudi zei

Hoi Geert, Met nog steeds een brede glimlach op het gezicht de laatste kilometers tegemoet!!!!Hou er de moed maar in, want volgens gezegde wegen de laatste loodjes het zwaarst.Tot morgen of zo.......Groetjes, Monique en Rudi.

Unknown zei

Geert,
laat de regen geen spelbreker zijn.
Nog enkele [hm ;-)]kilometers en je bent terug in Compostela. Geniet met volle teugen. Ik geniet hier thuis van je foto's en verhalen en droom al stiekem van mijn camino. Geert, BUEN CAMINO !!!
Luc

Tony zei

Regen zoals in Schotland? Je moet wel even met je gedachten in Fort William vertoefd hebben. Denk dan even hoe mooi het er wel is wanneer de regen stopt. Succes nog Geert, heel veel bewondering voor je prestatie.
Tony.