woensdag 19 oktober 2011

Dag 21 VdlP

Woensdag 19/10/2011 Tábara - Santa Croya de Tera - Calzadilla de Tera. 34,2 km (totaal 691,9).
Geen doel vandaag bij het vertrek, we zien wel waar we uitkomen. Vooral de enkel van Imaele zal bepalen waar we stoppen. Ik moet wel zeggen dat er in mijn hoofd een planning zit voor de rest van de etappes en die graag wil halen, vooral om mijn terugreis te kunnen plannen want ik heb er nog geen geboekt.
Gisteren in de bar tijdens het doorbladeren van de krant een artikeltje tegengekomen waarvan ik een kopietje (foto) moest hebben voor in mijn album. Het gaat over de recordtemperaturen in 10 Spaanse steden tijdens de maand oktober. De barman vertelde ook dat het de laatste vijf maanden, hier geen druppel meer heeft geregend. Ik heb toch altijd pech, eergisteren heb ik nochtans 30 druppels op mijn hoofd gevoeld.
Ik ga het vrij kort houden vandaag, ik wil een beetje rusten want het ging een beetje stroef vandaag en het moeilijkste gedeelte moet nog beginnen. Na 34 kilometers kilometers zijn we in een dorpje toegekomen waar er geen levende ziel te bespeuren valt. Sleutel van de albergue moesten we gaan afhalen bij de burgemeester, alhoewel het precies mevrouw was die de sjerp droeg. Hij zei niets, zij zweeg geen seconde. Zes bedden in een grote zaal, in andere albergues zouden hier wel 30 bedden staan. Ruimte zat hier in de vrij nieuwe gemeentelijke slaapplaats van Calzadilla de Tera. Geen andere pelgrims tegengekomen vandaag, het blijf hier rustig en het weer blijf heerlijk om te wandelen. Om te eten deze avond moeten we ongeveer een kilometertje lopen naar het dorpje aan de andere kant van de rivier. En het is zelfs een rivier met water erin. Ik begin aan dat kilometertje want heb verschrikkelijk veel honger.
Tot morgen Posted using BlogPress from my iPad. Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Calle del Grande,Vega de Tera,Spanje

1 opmerking:

Unknown zei

Geert,
Compostela komt stilaan in zicht.
Stap rustig verder en geniet!!!
Pelgrimsgroetjes van Luc.