dinsdag 18 oktober 2011

Dag 20 VdlP

Dinsdag 18/10/2011 Granja de Moreruela - Faramontanos de Tábara - Tábara 26,0 km (totaal 657,7).
Gisterenavond in de albergue van Granja de Moreruela lekker gegeten in tegenstelling tot hetgeen men mij gisteren in de bar van Riego del Camino (het dorp ervoor) had willen wijsmaken. Daar waarschuwde men mij dat er in het volgende dorp geen gelegenheid was om te eten. Maar ik heb mijn lesje geleerd in San Pedro de Rozados. Daar vertelde men toen ook dat in het volgende dorp niets te krijgen en te beleven was. Als je er dat de volgende dag voorbijloop is er alles te krijgen en is het er veel aangenamer dat in het dorp waar je hebt verbleven. Dus deze keer goed geprobeerd, met alle Chinezen maar niet met deze pelgrim. Trouwens het ontbijt en de albergue waren ook dik in orde.
Vandaag ons langzaam aan de gang getrokken, de veertig kilometers van gisteren zaten nog wat in de benen en voeten. Het is hier trouwens lekker fris als je 's morgens vertrekt. Fleece, windstopper, buff op het hoofd en handschoenen aan. Alleen mijn lange broek die blijft in de rugzak. Ismaele is vandaag weer van de partij, omdat zijn enkel nog zeer pijnlijk aanvoelt doet hij het zeer langzaam aan en hij kan vandag een heel stuk afsnijden door langs de carretera te lopen. Ik blijf de camino plichtsbewust volgen en geniet daardoor van een prachtig panorama van het uitgesleten rivierdal van de Río Elsa. Het koste mij wel wat klim en klauterwerk maar het was zeker de moeite waard.
Het zouden vandaag slechts 26 kilometers worden maar twee maal moeten omlopen voor werken. De eerste keer geen problemen, goed aangegeven en slechts één kilometertje omlopen. Net voor Tábara was de bewegwijzering in eerste instantie zeer goed, maar volgens mij zijn er toch een paar pijltjes verdwenen of hebben wij er een paar gemist waardoor we maar verkiezen om langs de carretera naar Tábara te lopen. Kost ons waarschijnlijk een tweetal kilometers, maar een kilometertje meer of minder daar word ik niet pissig van. Mijn Italiaanse compagnon kon er iets minder om lachen met zijn zere enkel.
We lopen dus sinds vandaag langs de 'Camino Mozarabe Sanabrés' zo staat hij hier aangegeven en stilaan begint het landschap ook te veranderen. Morgen nog een vrij vlakke etappe maar de volgende dagen wordt het klimmen en dalen tot een stuk boven de 1300 meter. Er staan nog heel wat zware etappes te wachten, trouwens in mijn gids krijgen alle resterende wandelingen de quotering 'zeer zwaar'. Dus nog even wachten om af te tellen (Roger, The good one) want het venijn van deze camino zit duidelijk in de staat. We verkopen het vel van de beer niet voor hij geschoten is.
Dringend tijd om te stoppen, wat te rusten en me te verzorgen als ik zie wat me nog te wachten staat. Tot morgen. Geert.
Posted using BlogPress from my iPad. Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Calle de los Escribanos,Tábara,Spanje

2 opmerkingen:

Sors Roger zei

Beste sportvriend,
Niet te bescheiden zijn Geertje, nu de vlakke aanloop achter de rug is komen jouw etappes eraan, de etappes waarvoor we je getraind hebben: de bergritten! Maar chapeau, je bescheidenheid siert je en maakt je prestatie des te groter. De titel "Flandrien van het jaar" zal weer niet meer voor mij zijn dit jaar. Misschien dat je dan ook op de Wall of fame van Kathy komt te prijken!!
En dan die 25 graden...Zalig man, ik bevries hier al 's morgens op mijn fietsje naar Antwerpen.
Geert, hou vol en neem voldoende eten, drinken en suikers in het gebergte en GO GO GO.
Groetjes, Roger.

Monique en Rudi zei

Hoi Geert, Gisteren 40, vandaag 26 km amai, hoe kan je het maar. Die rio Esla, zo te zien, lijkt mij wel zeer mooi!!!! Zaterdag veel aan jou gedacht en over je gesproken : We hadden een "wandeling" gemaakt van een 20tal kilometer en waren goed, maar dan ook goed moe. Chapeau voor hetgeen jij doet.Hou er de moed maar in, je bent al een eindje over de helft.Groetjes van ons 2tjes.