dinsdag 11 oktober 2011

Dag 13 VdlP

Dinsdag 11/10/2011 Oliva de Plasencia Arco de Cáparra - Baños de Montemayor 34,8 km ( totaal 435,5).
Goed geslapen, slecht ontbijt in albergue en 25 kilometers niemandsland voor de boeg. Gisteren, gelukkig voldoende water meegebracht van de bar en inplaats het in de koelkast te steken had Ismaele het per vergissing in de diepvriezer gestoken. Dat was dan goed bevroren en zodoende hadden we op onze ganse tocht lekker fris water. Trouwens ik drink bijna nooit water van de kraan want het is precies of je uit een zwembad drinkt, veel te veel chloor in het water hier.
Klokslag zeven uur vertrokken vandaag onder een bijna volle maan. Was prachtig wandelen door de dehesa's met een gefilterd maanlicht door de bomen heen en aan de andere kant de opkomende zon. In het donker vertrekken kan soms heel aangenaam verrassen, zeker vandaag was het echt speciaal. Na meer dan een anderhalf uur lopen (en een stuk verkeerd lopen) komen we aan een wat bijzonder plaats. We zijn aan de vierbogige triomfboog (Tetrapylon) van Cáparra de enige van dit soort op het Iberisch schiereiland. Negen meter hoog en de Via de la Plata liep er onderdoor. Hier zijn ook enkele overblijfsels van het Romeins stadje dat een belangrijke rustplaats was op deze weg.
Verder een aangename wandeling niettegenstaande het soms weer goed opletten was, de bewegwijzering is ook hier aan een opfrissing toe. Om iets voor één uur reeds aan ons middagmaal begonnen in Aldeanueva del Camino. Menu del dia, 3 gangen, fles water, fles wijn en een koffie voor negen euro. Een goede picknick kost bijna evenveel. Maar het is niet voor herhaling vatbaar bleef op mijn maag liggen. Te veel eten 's middags is niet verstandig zeker bij deze temperaturen. In het vervolg gewoon een broodje en een Magnum.
Met slappe benen door de wijn richting Baños de Montemayor. Tien kilometers langs een smal strookje van drukke N630 en het was heel warm, geen zuchtje wind en flink bergop. Een lastig stukje om de dag af te sluiten. Wat we morgen ook afsluiten is het hoofdstuk Extremadura, we lopen morgenvroeg een volgende autonome regio binnen. Het grote Castilla y León moeten we dan zien te verteren. Wat ook nieuw is, zijn de heuvels.De komende dagen gaat het flink op en neer, zelfs boven de duizend meter. Zal maar afsluiten en wat rusten, het zal nodig zijn met al dat klimwerk de komende dagen. Tot in Castilla y León. Geert.
Posted using BlogPress from my iPad. Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Calle Mayor,Baños de Montemayor,Spanje

Geen opmerkingen: