donderdag 13 oktober 2011

Dag 15 VdlP

Donderdag 13/10/2011 Fuenterroble de Salvatierra - San Pedro de Rozados 29,6 km (totaal 497,9).
Ik zal vandaag beginnen waarmee ik gisteren ben geëindigd, op zoek naar een picknick. Kan geen probleem zijn, er is hier in het dorp immers een 'tienda alimentatíon' waar alles te koop is. Alleen het was gisteren twaalf oktober, nationale feestdag van Spanje en winkeltje was dicht. Stond nochtans genoteerd in mijn agenda maar wie bekijkt er nu een agenda tijdens een camino. Dan maar naar de bar, eens kijken of er daar niets te versieren valt. Ik krijg het uitgelegd om broodje te laten maken en ze te laten inpakken in aluminiumfolie nog een grote fles water en we hebben toch iets om de bijna dertig kilometers, door het grote niemandsland te lopen.
Om te eten was het nog te vroeg en vooral te druk in de bar. Wachten tot iedereen naar huis is om te eten, dan kan ik voor jullie iets klaarmaken zei de eigenaar van de bar, die zijn zaak gans alleen moest draaiende houden. Een paar oude mannen volgen aandachtig de corrida van Sarragossa. Wij moeten minstens nog een uur wachten voor we iets te eten krijgen en volgen dan ook naar het stierengewecht op tv. Ik vind het maar niets om deze prachtige dieren zo te moeten zien afslachten, maar corrida's, dat is nu eenmaal in de Spaanse cultuur ingebakken. Wat later heeft de brave man tijd om voor ons iets klaar te maken. Een kaart heeft hij niet, hij zegt gewoon wat er te krijgen is. Soep of slaatje, steak of kip, fruit of yoghurt. Het wordt soep, steak en fruit. Veel en lekker was het niet maar we hadden tenminste iets gegeten. Het fruit, een appel en twee mandarijntjes, gaan mee voor morgen in de picknick en worden vervangen door een magnum ijsje met witte chocolade want alle andere soorten waren op en die brave mens verontschuldigde hem daar nadrukkelijk voor. Iets anders hadden wij niet verwacht van een min vijf sterrenrestaurant.
Toen we gingen slapen vertelde de hospitalera ons dat er een selfservice ontbijt ging klaarstaan. We konden dus op pad met gevulde maag en een picknick, meer moet dat niet zijn. En het was dan nog een rijkelijk ontbijt ook, met zelfs salami en gedroogde vruchten. Wat de wandeling van vandaag betreft hetzelfde scenario als de vorige dagen : vroeg vertrekken en vroeg klaar. Om drie uur was het barbezoek, het douchke, ikzelf geschoren, en de kleren gewassen en voetje verzorgd, al allemaal achter de rug. Zo snel zijn we nog nooit klaar geweest. Dan maar een siësta plegen om morgen uitgerust te kunnen beginnen aan 25 kilometers naar het grote Salamanca. We hopen daar rond de middag aan te komen om dan in de namiddag de stad te bezoeken. Dringend tijd om af te sluiten en om aan mijn siësta te beginnen. Tot in Salamanca.
Posted using BlogPress from my iPad. Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Calle del Rincón,San Pedro de Rozados,Spanje

1 opmerking:

Monique en Rudi zei

Dag Geert, We lezen elke dag met veel interesse je leuke dagverslagen. Je kan er wel een boek over schrijven, en het wordt zeker en vast een bestseller !!!! Verzorg je voetjes en buikje maar goed zodat je Compostela haalt, maar daar twijfelen we niet aan. Tot een dezer dagen. Groetjes.Monique en Rudi.