maandag 10 oktober 2011

Dag 11 VdlP

Zondag 09/10/2011. Embalse de Alcántara - Cañaveral - Grimaldo - Galisteo 40,2 km ( totaal 371,7).


Zeven uur, selfservice ontbijt in albergue. Wij zijn de eerste om er aan te beginnen. De andere vijf liggen nog te knorren. Hier overnachtte 7 pelgrims, het was dus "druk". Koffie opwarmen in de micro-oven, want stond klaar van 's avonds. Industrieel gebakken cakeje, croissant, en toastbrood en niet te vergeten een sinaasappelsap, we zijn al slechter de dag begonnen. Gisterenavond was het wel even schrikken toen we iets voor acht uur een slaatje, lasagne, water, wijn, en brood bestelde aan de bar van de albergue. We hadden nog net de tijd om alles van de toog te halen of de rolluiken van de bar gingen naar beneden. Hospitalera had gedaan met werken en ging naar huis. Gelukkig niet wat langer gewacht met betellen of het was op de kin kloppen geweest gisterenavond. Dus als je de Via de la Plata plant en hier gaat verblijven, niet wachten tot de Spanjaarden gaan eten want dan is het de nacht met de lege maag. Wat mijn tenen betreft kan ik goed nieuws brengen, het gaat iets beter. Wandelen zonder zolen in mijn schoenen, ik kan het moeilijk geloven maar het werkt tot op heden. Ik smeer 's morgens van die vettige zinkzalf op mij gehavende tenen, daar kont door de dag automatisch wat tenenkaas bij en in de namiddag doet het zonnetje zijn werk om mijn voeten op de juiste temperatuur te brengen. Deze combinatie zorgt ervoor dat op het einde van de wandeling de perfecte gratin rond mijn gehavende tenen ontstaat. Ique Aproveche!!!


Weer, zoals het een gewoonte wordt, vertrokken in het donker, voor een lange tocht richting Galisteo. Net voor Cañaveral een heel stuk moeten omlopen voor infrastructuurweken zoals je die in spanje wel vaker tegen komt en de meeste zijn dan nog gesponsord door de Europese Unie. In Grimaldo langs het dorp gelopen wat niet nodig was als je er niet van plan bent om te verblijven in de albergue. Hierdoor lopen we ongeveer twee kilometers om, maar in de bar maak de waardin ons een lekker vers broodje omelet, en het smaakte heerlijk.


Vandaag was het regelmatig de gps bovenhalen want op, sommige plaatsen is de bewegwijzering aan de zwakke kant en ik heb zo een donkerbruin vermoeden hoe dat komt. We lopen weer door dehesa's met kurkeiken die pas ontdaan zijn van hun schors (lees kurk) en waar waarschijnlijk, op regelmatige afstand een gele peil was op geschilder. Vandaar mijn donkerbruin vermoeden. Dus voor diegene die kurk willen leggen en ergens een lotje op de kop kunnen tikken, opgepast !!! wat er kan dan misschien hier of daar een stukje kurk tussen zitten men een gele pijl op. ik heb je gewaarschuwd.


Ondank het niet geplande broodje omelet, toch maar om iets over twee een picknick ingelast anders hadden we dat eten de ganse dag voor niets meegezeuld. En dan zoals iedere dag zien je al vroeg je geplande doel liggen, vandaag het volledig ommuurde Grimaldo. En het is een kei mooie muur (zie foto). Maar zoals iedere dag is de weg nog lang en met de nodige hindernissen. Zeker vandaag al er plots geen pijlen meer te vinden zijn en een boer waarschijnlijk de weg meer heeft onder geakkerd, wordt het eventjes heel moeilijk zeker als op dat ogenblik je doel niet meer ziet liggen. Maar wat lopen over akkers, door bosjes en weides brengt ons terug op het goede pad. Enkele kilometers hiervoor is het ook gebeurt dat een landbouwer alles afsloot en de pijlen weghaalde zodat je niet meer oven zijn land kon lopen, maar daar was de bewegwijzering reeds aangepast. Hier net voor Grimaldo zouden er ook al voorlopige pijlen geschilderd zijn (maar in het wit, gele verf was op) vanaf het vervallen huis met albergue op. Voor zij die hen binnenkort gaan lopen, je bent verwittigd !!!


Meer dan veertig prachtige kilometers verslonden vandaag ze nu nog verteren want het waren er veertig zware. Dat geld ook voor het eten, heel lekker menu voor 8,60 euro maar alles klaargemaakt met veel olijfolie, dus dat moeten we ook zien te verteren. Wat heel grappig was, is dat de Barman zei, dat hij wat Nederlands kon spreken. Ik denk toch dat het eerder Fries was dan Nederlands, wat ik verstond er niets de ballen van en antwoordde maar met si,si zoals ik gewoonlijk doe, als ik het niet versta. Tot morgen ik, ga verteren. Geert.


Posted using BlogPress from my iPad. Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Calle Ejido,Galisteo,Spanje

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geert,

heb nog niet alles kunnen lezen maar ik hoop dat je tenen je niet in de steek laten en dat je kan doorzetten.

Des-al-niet-te-min stel ik voor dat je in komende familiefeestjes niet te snel een "perfecte gratin" presenteert, een verwijzing naar je alternatieve bereidingswijze zou al snel gemaakt worden.

Groetjes en hopelijk loopt alles verder "gesmeerd".

Die van Asch

Unknown zei

Geert,
verzorg je voetjes maar heel goed en gun ze misschien af en toe een beetje meer rust.
Geniet van je " WEG ", ik geniet van je dagelijkse berichtjes en denk al stiekem aan mijn vertrek.
Buen Camino!!!
Luc

Kathy zei

Geert,
Ne goeie Gorgonzola is ook niet slecht!!

Groetjes,
Kathy