zondag 10 oktober 2010

Zo 10/10/10

Weg van het platte land.

Vanaf vandaag volledig afgelopen met de eindeloze en vermoeiende vlakte van Castilië e León We staan met onze voeten op de Montes de León. Vandaag lopen we door heel wat dorpen die gedoemd waren om te verdwijnen maar dankzij de camino weer opleven.

07u.16 Gregoriaanse muziek galmt door albergue. Te laat om ons wakker te maken, wij zitten reeds te genieten van ons zelf ineen geknutseld ontbijt. Oploskoffie, Frans brood van gisteren, banaan, salami, Caprice des Dieux en yoghurt. Al minder gekregen op de camino.

Het is nog rustig in Astroga als we vertrekken, maar komen toch al heel wat pelgrims tegen. Het klopt wat de hospitalera ons twee dagen geleden vertelde, heel veel Spanjaarden die een stuk van de camino lopen maar nog veel meer met de mountainbike. Om de twee minuten rijden er ons groepjes mountainbikers voorbij. Het parcours leent er zich ook toe. Prachtige paden speciaal aangelegd voor de camino, langzaam klimmend naar het hoogste put van de camino. De dorpjes die we door lopen voelen soms middeleeuws aan. We lopen terug door een aangename, heuvelachtige groene streek.

Mooie cijfers vandaag op de camino. We zijn vandaag 10/10/10 en om 10:10':10'' liepen we op 1010 meter hoogte toevallig of niet... Dacht op dat ogenblik ook aan iets heel speciaals en genegen voor mij ! ? Even daarvoor liep Michel zijn 2222 ste kilometer.

Wat het weer van vandaag betreft: veel wolken, af en toe wat zon en lekker fris aan de vis. We lopen boven de 1000 meter en je voelt het hoor. Voor morgenvroeg liggen de handschoentjes klaar. We vertrekken op 1440 meter en klimmen dan naar het hoogste punt van de camino "Collado de las Antenas" gelegen op 1515 meter.

Na 26 km hielden we het vandaag voor bekeken. Zondag voor iedereen, ook voor een pelgrim. Trouwens, er is nog werk aan de winkel vandaag. We verblijven in Foncebadón op 1440 meter hoogte in albrgue parroquial Domus Dei, gelegen in een stuk van de kerk, plaats voor 18 pelgrims. Hier zelfde principes als een paar dagen geleden in Bercianos del Real Camino. Donativo, meehelpen met het eten, met zijn 18 aan tafel, bezinnen na het eten, afwassen... Zie je wel, er was nog werk aan de winkel. Een pelgrimstocht is geen plezierreisje. Eigenlijk aanraders zulke albergue, misschien niet voor iedere dag

Tijd om af te sluiten want mijn ogen vallen dicht. Tot morgen Geert.

Geen opmerkingen: