woensdag 13 oktober 2010

13/10/2010

Boven wacht Galicië

Zwak ontbijt vandaag, geen koffie want de automaat is stuk en oploskoffie is op, de bar is potdicht. Er rest wat oud brood, een stuk salami, gekookte kastanjes, het leven van een pelgrim kan hard zijn. Eén troost, er wordt lekker weer voorspeld om te wandelen voor vandaag en de komende dagen.

Zoals we gisteren zijn geëindigd, beginnen we vandaag. We lopen weer op een pad langs de weg waar gelukkig niet veel auto's te bespeuren vallen. Het is fris in het dal want de zon komt nog niet over de heuvels. Het wordt een mooie dag vandaag en de benen voelen beter dan gisteren.

Vega de Valcarce : hier stoppen we om de nodige energie op te slaan want wat ons te wachten staat is niet van de poes. Een goeie vettige donut en ccl moeten volstaan om de klim naar O Cebreiro te overleven.

De klim naar boven is gewoon genieten. Prachtige bossen getooid in herfstkleuren, kabbelende beekjes met kristal helder water, (spijtig gene cristal van Alken) koeien met bellen, leuke dorpjes, heerlijk zonnetje, alle pelgrims stralen, dit is gewoon een prachtige streek en ik geniet van de inspanning bergop. Mijn pijnlijke benen zijn verleden tijd.

Voor de top lopen we Galicië binnen. Even poseren voor de gebruikelijke fotosessie. Poseer op de foto met reus Tapio uit Zweden. Hij loopt al een paar dagen in onze buurt en verbleef in dezelfde albergues als wij. Hier staat ook de eerste kilometerpaal waarop we kunnen lezen dat Santiago de Compostela nog maar 152,5 km verwijderd is. Om de halve kilometer komen we er nu zo eentje tegen. Het aftellen kan beginnen. Ik vind het een vervelende en saaie zaak, aftellen van iets wat je leuk vindt.

12u.40 We staan boven in O Cebreiro. Een oud dorpje ongetoverd tot een toeristische attractie maar de vergezichten bij dit weer zijn subliem. Na een klim van meer dan 700 meter is een bocadillo con tortilla patata en een cervesa (grote) een welgekomen beloning.

Wij lopen nog enkele km. verder door deze mooie streek tot Fronfria. 31 km vandaag afgelegd, 31 zware kilometers maar mooie, een vijf sterren wandeling

De albergue valt hier ook mee, zeker wat het pelgrims menu betreft. Lekkere soep, hutsepot met veel vlees en groenten, een lekker stuk taart en veel te veel wijn. Mijn ogen vallen dicht. Ik ga slapen. Tot morgen. Geert

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Geert,
Wat een prachtige belevenis! Chapeau.
Je doel is niet meer ver af.
Geniet nog van het "aftellen".

Groeten van je straatgenoot,
Wim Gysen