vrijdag 15 oktober 2010

Do 14/10/2010

Genieten van Galicië.
Vandaag goed ontbijt in de bar van de albergue, fruitsap, chocoladebroodje,geroosterd brood, banaan en ccl voor 4,50 euro.
08u.00 We zijn op weg naar een volgend tussenstop met handschoenen en fleece. Het is fris, niet abnormaal want we bevinden ons op ongeveer op 1300 meter hoogte, en er is geen wolkje aan de hemel te bespeuren. Vandaag weer meer dan 600 meter maar beneden lopen. Na enkele kilometers lopen we het dal in, wat volledig vol met wolken (mist) zit. Het is een fantastisch zicht en we lopen boven de wolken. Het was vandaag een wandeling boven de wolken, in de wolken, onder de wolken en zonder wolken, want in de loop van de dag waren alle wolken opgelost door de kracht van het zonnetje.


Verder was het weer een 5-sterren wandeling vandaag. We lopen van dorpje naar dorpje langs autoloze wegjes en smalle paden onder een bladerdak van eikenbomen, notenbomen en kastanjelaars. We steken af en toe een noot of kastanje in onze mond, want de paden liggen er vol van. Galicië : hier zijn er nog heel veel echte boerendorpjes waar de tijd stil is blijven staan. Heb vandaag alle foto's bijgewerkt zodat jullie mee kunnen genieten van Galicië. Spijtig dat ik er geen geuren kon bijvoegen want als we door de dorpen lopen is het werkelijk uitkijken waar je loop, of je staat met beide voeten in een reuze Galicische koeienvlaai.

10u.10 We zijn in Triacastela waar we moeten kiezen tussen twee routes. Wij voor de langere route die langs Samos loop en een 5-tal km. lager is. Klokslag 12u.00 hebben we vanaf de heuvel een prachtig zicht op het Benedictijnenklooster van Samos.


Hier eten we een Bocadillo waar 200gr jamón tussen steekt en drinken een ccl en dos cervezas. Zo zijn we gewapend om verder te trekken door het groene Galicië.

14u.00 Eindelijk komt de zon erdoor wat tot nu was het echt kil met dat mistig weer. Krijgen onderweg heerlijke druiven van een keuterboerke en genieten van het zonnetje.


Met 34 km op Michel's gps houden we het om 16u00 voor bekeken in Sarria. Volgens mijn gids moesten het slechts 29 km zijn maar in elke gids staat wat anders. Men moet de opgegeven kilometers in alle gidsen met een korreltje zout nemen. Onze planning was om te eindigen in het volgende dorpje maar dat zal voor morgen zijn.

We verblijven in privé albergue "Durminiento". (ondanks de rare naam slaap ik hier lekker) Het is een aangename albergue, proper, net, prachtig zonneterras, lekker eten (9 euro), liggen met twee op kamer van vier, en er is wifi. Wat moet een pelgrim nog meer voor 10 euro.

Vandaag heb ik een nieuwe Engelstalig gidsje gekocht met als titel "Camino Finisterre".
Voel je de bui al hangen?
Hier later meer over.
Tot morgen.
Geert

Geen opmerkingen: