maandag 26 september 2011

Rustig blijven in de drukte !!!

Zondag 25 september 2011. Vandaag begeven we ons richting Granada. Het is zondag, dus het zal een rustige dag worden. Even weg uit de stad, lekker genieten van het Andalusische landschap. Honderdtachtig kilometers moeten we overbruggen om ons volgende doel te bereiken. Onderweg gaan we twee plaatsjes bezoeken die de moeite waard zij volgens onze Michelin gids.


Deze omgeving is er eentje die bij ons in de smaak valt, weidse landschappen overheerst door olijfgaarden met af en toe een witte vlek van een dorpje. Wat die olijven betreft, ik ben er vrij zeker van dat er dit jaar voldoende olijfolie zal zijn. In vergelijking met Italië zijn de olijven hier van een iets groter kaliber en de opbrengst per boom zal een stuk hoger liggen.


Het eerste stadje Baena had buiten een stevige klim, een vervallen burcht, een pelgrimsherberg en de mooie landschappen, weinig te bieden. Alleen de koffie op een zonnig terras was de moeite waard. Dan maar naar het volgende plaatsje Zuheros, wat volgens onze gids een Andalusisch juweeltje is, vooral voor zijn ligging en rust. De ligging is inderdaad prachtig maar de rust was vandaag niet aanwezig. Parkeren drie kilometer buiten het dorpje en een stevige klim tot in het hoog gelegen dorpje. Een goede training voor de komende weken. En alleen waren we ook niet, wat het was hier vandaag Fiesta de la Queso. Maar toch de moeite waard om even naar boven te lopen.


Wat Granada betreft ga ik kort en bondig zijn en de foto's laten spreken. Ook hier kon je over de koppen lopen. Hier was het vandaag rondgang met 'Virgen de las Angustias'. Blijkbaar een zeer geprezen dame en deze maagdelijke schoonheid is gehuisvest in de kerk vlak achter ons hotel. Spaanse ambiance en drukte verzekerd !!!


Morgen """rustig""" het Alhambra bezoeken. Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Acera del Darro,Granada,Spanje

Geen opmerkingen: