woensdag 28 september 2011

Ronda, El Tajo (De kloof)

Dinsdag 27 september 2011 Vanaf vandaag gaan we het iets rustiger aan doen want de vorige dagen zijn wat in de kleren blijven hangen (vooral in de kuiten). Drie grote steden bezoeken bij temperaturen, een stuk boven de dertig graden en waar heel wat te bezichtigen valt, hebben een beetje hun sporen nagelaten.


Een trip van 230 kilometers richting Roda via Antequera, door een heuvelachtig Andalusië staan op het programma vandaag. Het eerste gedeelte tot Antequera hebben we afgelegd via de autosnelweg. Na een blits bezoekje aan dit stadje en een terrasje met zeer vervelende vliegen zijn we verder gereden naar Roda via de kleine wegen die als prachtige wegen, groen gemarkeerd staan op de kaart


Het landschap waar je doorrijdt is van een betoverende schoonheid maar de wegen zijn soms wel heel smal, heuvelachtig, maar vooral met heel veel bochten, waardoor ons resterende trip van 120 km bijna drie uur duurde. Kwam daar nog eens bij dat ons hotelletje zo goed als onvindbaar was en gelegen is langs een onverharde weg waar een terreinwagen op zijn plaats was geweest. Het was bijgevolg bijna vijf uur voor we aankwamen in ons afgelegen nestje net buiten Ronda. Wilden we nog wat zien van deze prachtig gelegen stad, was onmiddellijk vertrekken en de siësta afschaffen de enige optie.


Gelukkig viel het bezoek aan deze stad mee, ondanks het feit dat Ronda veel groter is, dan ik het me voorstelde. El Tajo (De kloof) met zijn drie beroemde bruggen die deze stad in tweeën splitst kan je niet ontlopen. Ook een bezoek aan de Plaza de Toros is een aanrader, ondanks het feit we niet zo te vinden zijn om dieren zo genadeloos af te beulen. Maar verkoop dat eens aan een Spanjaard waar de Corrida is gebakken in de Spaanse cultuur. Van een iets smaakvollere ingebakken cultuur hebben we 's avonds genoten. Een lekkere Paella a la Marisco (schelpdieren) in Casa Ortega (prachtige zaak, een aanrader voor wie Ronda bezoekt). Wel niet op een terrasje wat het was hier wat aan de frisse kant, vooral door een strak briesje dat kwam opsteken. En wie kwam ik hier in deze zaak tegen? Iemand die ik reeds ontmoette in Café Iruna in Pamplona verleden jaar nl. Ernest Hemingway.(Toen als standbeeld aan de bar, nu enkele foto's aan de muur) ik denk dat den Ernest ook een genieterke was ondanks zijn depressieve einde. (wiki maar eens)


Morgen terug richting Sevilla om ons klaar te maken voor mijn nieuwe uitdaging. Tot morgen. Posted using BlogPress from my iPad Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Carretera de Ronda,Ronda,Spanje

1 opmerking:

Luc, zei

Geert en Linda,
zo te zien en te lezen hebben jullie een toffe en warme week achter de rug in Sevilla en omgeving.Geniet nog van de resterende uren samen. Geert,ik blijf je alle dagen volgen.
BUEN CAMINO!!!
Pelgrimsgroeten,
Luc