vrijdag 23 september 2011

Genieten van Sevilla.

De dag goed begonnen met een stevig ontbijttje op een terras vlak aan de kathedraal. Ondertussen zie je de Sevillianen voorbij snellen richting hun werk. Wat kan het leven zalig zijn. Alleen al de gedachte dat het werkwoord, werken even uit mijn woordenboek is geschrapt. Alhoewel de arbeid vanaf volgende week iets intenser zal zijn dan dat ik ga werken. Maar het zal wel werken om een zalig gevoel te krijgen, dat heb ik verleden jaar ondervonden.


Na ons ontbijt het prachtige Real Alcazar bezocht. Een aanrader die we kunnen meegeven is, dat je zeker de Cuarto Real Alto moet bezoeken. Het kost wel 4,20 euro extra maar het loont. Vervolgens hebben we de de wijk Santa Cruz bezocht. Smalle straatjes, gezellige pleintjes waar je kan genieten op een terrasje, van het prachtige weer, als god in Frankrijk want hier is onze Heer ook aanwezig en zeker als je de kathedraal van Sevilla binnenloopt. Binnenlopen is wat overdreven, eerst langs de kassa om 8 euro te betalen en als je descuento peregrino vraagt (pelgrimskorting) horen ze het in Keulen donderen. Maar je krijgt wel waar voor je geld, zelfs de Giralda mag je beklimmen voor die prijs. Na een lekker slaatje op een terrasje (waar anders) gedaan als iedere echte Spanjaard. Van 3 tot 6 siësta. Na de siësta Plaza de Espagña bezocht. Je moet de klassiekers toch bezoeken nietwaar?


Als pelgrim ben ik ook even langsgelopen bij de Asociacion Amigos del Camino Via de la Plata in de Calle San Jacinto 25 waar ik nog een gidsje heb gekocht. Maar als je dit in de toekomst ook wil doe moet je wel naar de calle Castilla, 82 lopen want de heren waren aan het verhuizen.


Morgen een rustige dag. We trekken naar Cordoba. Tot later Geert en Linda. Posted using BlogPress from my iPad Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Calle Hernando Colón,Sevilla,Spanje

Geen opmerkingen: