zaterdag 24 september 2011

Op weg naar Córdoba

Vrijdag 23 september, op weg naar Córdoba. Vandaag lekker lang geslapen, ingepakt, genoten van ons ontbijttje ergens op een terrasje. Waar anders in dit klimaat, alhoewel het lichtjes bewolkt was blijven het hier eind september temperaturen, waar wij in België, al te vaak, vurig naar verlangen. Shoppen was vandaag tot twee uur de voornaamste bezigheid. Gelukkig wordt je hier in Spanje als echtgenoot niet gered door zere voeten of door een lege portemonnee, maar wel door de siësta. Boeken gaan hier onherroepelijk dicht om twee uur. Iedereen spoedt zich dan naar een of ander etablissement waar men geniet van tapa's met een lekkere fris pintje, want het valt me op dat de cervesa's hier goed in de markt liggen. Ook bezocht is het 'Espacio Metropol Parasol' op de Plaza de la Encarnación. Een onalledaagse constructie in hout ontworpen door Mayer H. die heel wat wenkbrauwen laat fronsen en stof tot discussie oplevert. Helemaal beneden kan men de archeologische site 'Antiquarium' bezoeken, op straatniveau kan je genieten van een overdekte groente- vlees- en vismarkt, daarboven bevinden zich 3500 vierkante meter plein en dat alles is overdek met een futuristische constructie waarop men 28 meter boven de grond kan genieten van een panoramisch wandeling en prachtig zicht over Sevilla.


Rond drie uur zijn we dan onze huurwagen gaan afhalen aan het Estación de Tren Santa Justa. Onderweg in een typisch Spaans baanrestaurant genoten van mijn eerste Bocadillo met tortilla de patata. Zal de komende weken regelmatig mijn keuze worden want ik vind die lauwe broodjes met aardappelomelet overheerlijk. Vertrekken van de parking was een ander paar mouwen. Stond wel een R op de versnellingspook, maar dat BMW1-tje in achteruit krijgen heeft ongeveer vijf minuten geduurd. Wat een stroeve versnellingsbak heeft dit bakje. Niet met zachtheid behandelen maar een ongelofelijke smak naar rechts geven en naar voor duwen, om dan eventjes 5 meter achteruit te kunnen rijden. Duitse spitstechnologie uit Leipzig zal dat wel zijn zeker?


Het enige wat we nog gedaan hebben na aankomst in Cordoba is eens lekker gaan eten en een avondwandeling gemaakt. Het zal morgen een drukke dag worden want de eerste indrukken vallen geweldig mee. Hier valt heel wat te bezoeken en een prachtige winkelstraat waar blijkbaar geen einde aan komt. Het wordt een goede trainingsdag voor volgende week, er zullen morgenavond heel wat kilometers op de teller staan.


Hasta mañana. Posted using BlogPress from my iPad Lukt het niet een reactie te plaatsen via de blog, stuur dan gewoon een mailtje naar: geertopweg@scarlet.be

Location:Calle Osario,Córdoba,Spanje

Geen opmerkingen: